Paven tok oppgjør med Europas syn på flyktningkrisen

Pave Frans tok et oppgjør med Europas holdninger til flyktningkrisen under sin langfredagspreken utenfor Colosseum i roma. Foto: Max Rossi / Reuters / NTB scanpix.
Pave Frans tok et oppgjør med Europas holdninger til flyktningkrisen under sin langfredagspreken utenfor Colosseum i roma. Foto: Max Rossi / Reuters / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

I sin langfredagspreken fordømte pave Frans det han kaller Europas «likegyldige og bedøvede samvittighet» overfor migranter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Titusener hadde møtt fram for å høre prekenen, hvor paven også fordømte pedofile prester, våpenhandlere, fundamentalister og religiøse forfølgere.

– Å Kristi kors, i dag ser vi deg i Middelhavet og Egeerhavet, som er blitt umettelige kirkegårder som avspeiler vår likegyldige og bedøvede samvittighet, sa den 79 år gamle paven og viste til de mange tusen flyktninger som legger ut på den farlige reisen til Europa i dårlige båter. Mange av dem drukner på veien.

Frans nølte ikke med å ta opp problemer innad i den katolske kirken, og han fordømte pedofile prester ved å beskrive dem som troløse prester «som fratar selv de uskyldige deres verdighet».

Les også:

Hellas forbereder seg på å hjelpe 150.000 flyktninger

Over 140.000 migranter og flyktninger har nådd Europa i år