Minst 30 drept i selvmordsangrep nær Bagdad

Minst 30 mennesker er drept i et selvmordsangrep i en landsby sør for Bagdad, opplyser politi og helsevesen. IS har påtatt seg ansvaret for angrepet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Selvmordsbomberen slo til blant en folkemengde som var tilskuere til en lokal fotballkamp.

– De hadde akkurat gitt trofeet til vinnerne da selvmordsbomberen sprengte seg i menneskemengden, sier en politimann i landsbyen Al-Asriya til nyhetsbyrået AFP.

Mer enn 65 andre ble såret i angrepet, ifølge politimannen.

Landsbyens ordfører, Ahmed Shaker, var blant de drepte. Det var også hans livvakter, samt fem sikkerhetsfolk som var til stede.

En sykehuskilde bekrefter tallene og varsler at antall drepte kan komme til å stige.

Ekstremistgruppen IS var raskt ute i sosiale medier med å påta seg ansvar for selvmordsangrepet og å publisere et bilde av det som skal ha vært selvmordsbomberen, en ung mann, trolig tenåring. IS hevder at over 60 ble drept og mer enn 100 såret.

– Vår ridder innlemmet seg i folkemengden inntil han detonerte beltet sitt og sprengte dem i fillebiter, heter det i uttalelsen, som er oversatt av den amerikanske nettovervåkingsgruppen SITE Intelligence Group.

Landsbyen ligger nær byen Iskandariyah, om lag 40 kilometer sør for Bagdad.

Tidligere denne måneden ble 61 mennesker drept da en bilbombe gikk av ved en veisperring nær byen Hilla, lenger sør i landet.

Fredag kveld kom også meldingene om at 22 personer skal være drept i tre selvmordsangrep i Jemen.

To av selvmordsbombene gikk av samtidig ved to forskjellige veisperringer i Shaab-distriktet i byen Adens vestlige utkant. Deretter angrep væpnede opprørere en nærliggende militærbase som kontrolleres av den saudiarabiskledede koalisjonen, ifølge sikkerhetskilden.

Den tredje bomben var plassert i en ambulanse som detonerte ved en veisperring nær Mansura i den sentrale delen av byen, opplyser kilden.

Ifølge øyenvitner var det imidlertid færre drepte i angrepene, melder Reuters. Minst seks mennesker, blant dem både sivile og soldater, ble drept i angrepene, ifølge vitner.

Apache-helikoptre fra den saudiarabisk-ledede koalisjonen ble sendt i lufta for å angripe de væpnede opprørerne i områdene militærbasen, heter det videre i meldingene fra Jemen.

Personvernpolicy