Meny

USA likviderte IS' nestkommanderende i Syria

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ekstremistgruppa IS' antatte nestleder og flere andre islamister er drept i amerikanske militæraksjoner i Irak og Syria, bekrefter USAs forsvarsminister Ash Carter.

Abd ar-Rahman Mustafa al-Qaduli ble drept tidligere denne måneden, ifølge The Daily Beast og NBC, som siterer ikke navngitte kilder i det amerikanske forsvaret.

– Fjerningen av denne ISIL-lederen kommer til å hemme deres muligheter til å utføre aksjoner inne i og utenfor Irak og Syria, sa Carter til pressen i Washington fredag.

Han referer til Qaduli som Haji Iman og sier han fungerte som ekstremistgruppas nestleder. Carter vil ikke gi noen detaljer om hvor, når eller hvordan Qaduli ble likvidert.

Ifølge Fox News skjedde det i et luftangrep i Syria torsdag. NBCs kilder sier amerikanske spesialstyrker landet fra helikoptre i Syria torsdag morgen. De skal ha lagt seg ned og ventet til Qaduli kjørte forbi i en bil. De prøvde å fange ham i live, men situasjonen eskalerte og Qaduli og tre andre personer i bilen ble drept, skriver BBC , som viser til NBCs kilder.

Irakiske Qaduli har en rekke aliaser og har vært rapportert drept flere ganger tidligere. Amerikanske myndigheter har siden 2014 tilbudt en dusør på 7 milliarder dollar for Qaduli.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus