Meny

Tusenvis demonstrerte til støtte for Rousseff

Medlemmer av Brasils forening for hjemløse arbeidere holder opp skilt med påskriften «Folk uten frykt» under demonstrasjonen til støtte for Dilma Rousseff i São Paulo torsdag. Fot: Nacho Doce (Reuters / NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere tusen tok torsdag til gatene i São Paulo for å markere sin støtte til landets omstridte president Dilma Rousseff.

Rousseff er for tiden hardt presset og risikerer å bli stilt for riksrett som følge av påstander om tilknytning til korrupsjonsskandalen i oljeselskapet Petrobras.

Ifølge arrangørene av demonstrasjonen møtte 30.000 personer opp, mens politiet anslår at det var snakk om 17.000.

De siste ukene har flere millioner mennesker demonstrert for den motsatte siden i saken og krevd Rousseffs avgang, men støttespillerne hennes har også samlet store folkemengder.

Mange av deltakerne i torsdagens marsj samlet seg etter hvert utenfor lokalene til TV-kanalen TV-Globo, som de mener har vært partiske i sin dekning av saken.

Rousseff anklages for å ha vært involvert i korrupsjonsskandalen i Petrobras, som omtales som verdens største korrupsjonssak.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus