Seks pågrepet i politiaksjoner i Brussel

Se video.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet i Brussel har pågrepet minst seks personer i flere aksjoner knyttet til tirsdagens terrorangrep i byen. De to hovedmistenkte er fortsatt på frifot.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Aksjonene har pågått flere steder i Brussel torsdag kveld, deriblant i bydelene Jette og Schaerbeek og i sentrum av byen.

Tre av de mistenkte skal ha blitt pågrepet «utenfor døren til kontorene til den statlige påtalemyndigheten, i sentrum av Brussel», sier talsmann for påtalemyndigheten, Eric Van Der Sypt, til AFP.

Ytterligere to ble pågrepet andre steder i byen, mens en sjette person ble tatt i bydelen Jette, opplyser Van der Sypt. Han vil ikke gi noen flere detaljer om personene.

– Vi vil fredag bestemme om vi vil sikte disse folkene, sier han.

Les også: Politisk uro i terrorrammede Belgia

Hovedmistenkte fortsatt på frifot

Pågripelsene knyttes til tirsdagens terrorangrep, som kostet minst 31 personer livet.

I løpet av kvelden har det også vært flere politiaksjoner i bydelen Schaerbeek, som mennene som angrep flyplassen utenfor Brussel dro fra tirsdag morgen med tre kofferter med eksplosiver. Ingen er blitt pågrepet i disse aksjonene.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tirsdag fant politiet et IS-flagg og en bombe da de aksjonerte mot et hus i bydelen.

De to personene som tidligere er blitt etterlyst på bakgrunn av overvåkingsbilder fra flyplassen og T-banestasjonen hvor bombene gikk av skal fortsatt være på frifot.

Les også: Belgia: – Det er begått feil

– Avverget angrep i Paris

Torsdag kveld har det også vært en større politiaksjon i Paris i Frankrike, hvor myndighetene hevder å ha avverget et større terrorangrep etter å ha pågrepet en terrormistenkt mann.

Ifølge innenriksminister Bernard Cazeneuve var mannen kommet langt i planleggingen av et terrorangrep. Han ble pågrepet under en razzia i bydelen Arentuil nordvest for Paris.

– Det er ingen konkrete bevis som knytter planene til verken angrepene i Paris eller Brussel, sier Cazeneuve.

Bombeteknikere er sendt til stedet hvor mannen ble pågrepet. Franske TV-kanaler melder at området er blitt sperret av og at beboere ikke slipper inn til hjemmene sine.

Les også: Abdeslam vil la seg utlevere til Frankrike