Meny

Seks pågrepet i politiaksjoner i Brussel

Se video.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet i Brussel har pågrepet minst seks personer i flere aksjoner knyttet til tirsdagens terrorangrep i byen. De to hovedmistenkte er fortsatt på frifot.

Aksjonene har pågått flere steder i Brussel torsdag kveld, deriblant i bydelene Jette og Schaerbeek og i sentrum av byen.

Tre av de mistenkte skal ha blitt pågrepet «utenfor døren til kontorene til den statlige påtalemyndigheten, i sentrum av Brussel», sier talsmann for påtalemyndigheten, Eric Van Der Sypt, til AFP.

Ytterligere to ble pågrepet andre steder i byen, mens en sjette person ble tatt i bydelen Jette, opplyser Van der Sypt. Han vil ikke gi noen flere detaljer om personene.

– Vi vil fredag bestemme om vi vil sikte disse folkene, sier han.

Les også:  Politisk uro i terrorrammede Belgia

Hovedmistenkte fortsatt på frifot

Pågripelsene knyttes til tirsdagens terrorangrep, som kostet minst 31 personer livet.

I løpet av kvelden har det også vært flere politiaksjoner i bydelen Schaerbeek, som mennene som angrep flyplassen utenfor Brussel dro fra tirsdag morgen med tre kofferter med eksplosiver. Ingen er blitt pågrepet i disse aksjonene.

Tirsdag fant politiet et IS-flagg og en bombe da de aksjonerte mot et hus i bydelen.

De to personene som tidligere er blitt etterlyst på bakgrunn av overvåkingsbilder fra flyplassen og T-banestasjonen hvor bombene gikk av skal fortsatt være på frifot.

Les også:  Belgia: – Det er begått feil

– Avverget angrep i Paris

Torsdag kveld har det også vært en større politiaksjon i Paris i Frankrike, hvor myndighetene hevder å ha avverget et større terrorangrep etter å ha pågrepet en terrormistenkt mann.

Ifølge innenriksminister Bernard Cazeneuve var mannen kommet langt i planleggingen av et terrorangrep. Han ble pågrepet under en razzia i bydelen Arentuil nordvest for Paris.

– Det er ingen konkrete bevis som knytter planene til verken angrepene i Paris eller Brussel, sier Cazeneuve.

Bombeteknikere er sendt til stedet hvor mannen ble pågrepet. Franske TV-kanaler melder at området er blitt sperret av og at beboere ikke slipper inn til hjemmene sine. 

Les også:  Abdeslam vil la seg utlevere til Frankrike

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus