Vil søke etter MH370-deler utenfor Afrika

Denne vrakdelen ble funnet av en sørafrikansk tenåring på en strand i Mosambik i desember. Se video.

Malaysiske myndigheter vil søke etter vrakrester fra det savnede MH370-flyet rundt kysten av Sør-Afrika etter at det ble klart at vrakrester funnet der «nesten med sikkerhet» stammer fra flyet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To vrakdeler funnet utenfor Sør-Afrika og Mosambik de siste månedene er blitt sendt til Australia for analyse, og torsdag kom resultatet:

– Analysene har konkludert med at vrakrestene nesten med sikkerhet stammer fra MH370. Det at slike deler har blitt funnet på østkysten av Afrika stemmer overens med driv-modelleringene som er gjort og bygger opp om våre søk i Indiahavet, sier Australias infrastruktur- og transportminister Darren Chester torsdag.

Som følge av analyseresultatene ønsker Malaysia Airlines å gjøre søk rundt kysten av Sør-Afrika og Mosambik.

– Det er et behov for oss å søke langs kysten av Sør-Afrika etter flere vrakrester. Malaysia sender et team dit, og vi venter foreløpig på godkjenning fra sørafrikanske myndigheter, sier Malaysias transportminister Liow Tiong Lai torsdag.

Det var tidligere i måneden at funnet av de nye vrakrestene ble gjort kjent.

Malaysia Airlines' flight MH370 forsvant 8. mars 2014 med 239 personer om bord. Flyet antas å ha styrtet i Indiahavet. En del av maskinens vinge ble funnet på den franske øya Reunion i fjor sommer.

Les også:

Fortsatt uklart hva som skjedde med MH370

MH370-pårørende saksøker for millioner

Rasende kinesere krever svar om MH370

Personvernpolicy