Meny

– Minst 400 IS-folk står klare til nye angrep i Europa

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst 400 mennesker har fått trening av IS og står klare til å gjennomføre nye dødelige terrorangrep i Europa, ifølge Associated Press.

Opprørerne utgjør terrorceller av tilsvarende type som de som sto bak angrepene i Brussel og Paris, og har fått ordre om å velge tid, sted og metode for å forårsake så høye dødstall som mulig, ifølge sikkerhetskilder AP har snakket med.

Nettverket av bevegelige, delvis uavhengige celler viser utbredelsen av IS i Europa, mens IS taper terreng i Syria og Irak. APs kilder omfatter europeiske og irakiske etterretningsfolk, samt en fransk parlamentariker som går jihadistnettverkene nærmere etter i sømmene. Kildene viser til treningsleirer i Syria, Irak og muligens også i land som tidligere var del av Sovjetunionen, der de får trening i å angripe mål i Vesten.

Politiets sikkerhetstjeneste gjentok onsdag at trusselbildet i Norge foreløpig er uendret som følge av terrorangrepene i Brussel dagen før. Inntil videre gjelder trusselvurderingen fra 9. februar, der det heter at PST vurderer det «som mulig at ekstreme islamister vil forsøke å gjennomføre terroraksjoner mot Norge i løpet av året som kommer».

Les også: Brussel-mistenkt deportert fra Tyrkia i sommer

Les også: – Bombemenn kom til Brussel-flyplass i taxi

Les også: Mangler kontakt med fire svensker i Brussel

Les også: Belgia hedrer sine døde

Les også: Brussel-mistenkt deportert fra Tyrkia i sommer

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus