Meny

Trump: – USA må bruke mindre penger på NATO

Donald Trump i den amerikanske hovedstaden Washington mandag. Foto: Jim Bourg / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

USA er nødt til å bruke mindre penger på forsvarsalliansen NATO, mener Donald Trump.

– Vi har ikke råd til å fortsette med dette, sa han i et intervju med avisa Washington Post mandag.

Senere samme dag presiserte Trump at han ikke ønsker å legge ned hele NATO. I stedet gjentok han sitt syn om at USA bruker for mye penger på å beskytte sine allierte, og at ressursbruken må begrenses.

I intervjuet drøftet Trump også en rekke andre utenrikspolitiske temaer. Han bekreftet inntrykket av å ville nedtone USAs militære rolle i andre deler av verden – en utenrikspolitisk posisjon som i USA ofte får merkelappen isolasjonisme.

– Jeg synes ikke vi skal fortsette med nasjonsbygging, sa Trump, som er kritisk til USAs kriger både i Afghanistan og Irak.

Les også: Anonymous trapper opp nettkrigen mot Trump

Den republikanske eiendomsmogulen presenterte også en gruppe utenrikspolitiske rådgivere. En av dem er Joe Schmitz, som har bakgrunn som generalinspektør i Pentagon og fra det kontroversielle sikkerhetsselskapet Blackwater.

Tross Trumps kritikk av Irak-krigen har han hyret den tidligere generalløytnanten Keith Kellogg som rådgiver. Han var med og ledet USAs okkupasjon av Irak i den senere sterkt kritiserte første perioden etter invasjonen i 2003.

Trump uttalte seg mandag også om Russlands president Vladimir Putin og sa at USA bør bedre forholdet til ham.

Les også: Trump varsler opptøyer hvis han ikke blir presidentkandidat

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus