Meny

Over 17 års fengsel for drap på russisk pianist

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 48 år gamle norske ektemannen til den russiske pianisten Natalia Streltsjenko er dømt til mer enn 17 års fengsel for å ha drept henne.

Mannen er dømt til livstid i fengsel, med prøveløslatelse tidligst etter 17 år og 174 dager.

Dommer Laura Cox kalte drapet «langvarig og voldsomt» da hun leste opp dommen mandag. Nordmannen ristet på hodet og så ut til å si «nei», ifølge avisa The Guardian.

Natalia Streltsjenko, også kjent som Natalia Strelle, var 38 år gammel da hun ble drept i Manchester på parets andre bryllupsdag 30. august i fjor.

Russisk bakgrunn

Streltsjenko identifiserte seg selv som norsk, men var født i Russland og studerte ved konservatoriet i St. Petersburg.

Ifølge obduksjonsrapporten døde hun av hode- og nakkeskader, og hun hadde totalt 76 skader på kroppen, 45 av dem i hode og nakke. Hun skal ha blitt slått og kvalt etter å ha blitt kastet ned trappene i parets hjem.

Mannen har forklart at han ikke husker noe fra drapskvelden etter å ha drukket alkohol og tatt beroligende medisiner, men at han aksepterer at det må ha vært han som tok livet hennes.

En venn som var på besøk, ble vitne til angrepet, men flyktet fra huset og ringte nødnummeret.

Sjalusi som motiv

Ifølge påtalemyndigheten skal sjalusi ha vært motivet for drapet. Paret hadde et svært turbulent kjærlighetsforhold og senere ekteskap. Kona klaget over at han kontrollerte henne og var svært sjalu – noe som ble verre da hennes karriere tok av, men ikke hans, sa aktor Robert Hall i sin prosedyre i retten i Manchester. Mannen var selv kontrabassist.

Ifølge dommeren hadde mannen vært kontrollerende og aggressiv.

– Du begynte å forakte suksessen hennes og vennskapene hennes med dem hun møtte. Jeg mener det er gode beviser for at du var sjalu fordi hun fikk oppmerksomhet og ros og møtte andre mennesker, sa Cox.

Den 48 år gamle mannen er tidligere dømt for vold og drapstrusler mot Streltsjenko.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus