Meny

Radiokanal: Dikter siktet for skyting i Danmark

Den danske dikteren Yahya Hassan under en opplesning i Oslo i 2014. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dikteren Yahya Hassan blir mandag ettermiddag fremstilt for varetektsfengsling, siktet for å ha skutt en 17 år gammel gutt i Aarhus søndag, ifølge Radio24syv.

Politiet kan verken bekrefte eller avkrefte opplysningene, men i en kort pressemelding heter det at en 17 år gammel gutt søndag ble såret da han ble skutt i den ene foten i Aarhus. En 20 år gammel mann ble natt til mandag pågrepet, opplyser politiet videre. 20-åringen skal fremstilles for varetekt klokken 13.

17-åringen ble ikke livstruende skadd. Episoden skjedde i forbindelse med en uoverensstemmelse, opplyser politiet.

Les også:  Yahya HAssan forstår terrormistenkt danske

Radio24syv mener 20-åringen er identisk med dikteren Yahya Hassan, som den siste tiden har vært svært aktiv i sosiale medier.

Hassan ble i en ankesak i august i fjor frikjent i en voldssak fra året før, der han først ble dømt til betinget fengsel i fire måneder for å ha slått en ung mann to ganger i ansiktet under en bytur.

Yahya Hassan, som er født i Aarhus av palestinske flyktninger, ble landskjent i Danmark i 2013 da han ga ut sin første diktsamling.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus