Meny

Nord-Korea skjøt missil og prosjektiler ut i havet

RAKETT: Nord-Korea skjøt forrige uke opp en rakett, og nå har de gjort det igjen. Foto: Jeon Heon-kyun / Epa

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nord-Korea skjøt mandag opp en missil og flere andre kortdistanse-prosjektiler som landet i havet 200 kilometer utenfor landets østkyst, opplyser det sørkoreanske nyhetsbyrået Yonhap.

Yonhap siterer en regjeringskilde som opplyser at Sør-Koreas militærledelse og forsvarsdepartementet forsøker å skaffe rede på detaljer rundt oppskytingen.

Les også: Sør-Korea vil slippe flygeblader over naboen

Oppskytingen mandag fant sted få dager etter at Nord-Korea skjøt opp sin første mellomdistanserakett siden 2014. Den raketten havnet 800 kilometer ute i havet.

Mandagens oppskyting skjer samtidig som Sør-Korea og USA gjennomfører sin årlige militærøvelse, noe Nord-Korea mener er en øvelse på å invadere landet.

FNs sikkerhet skjerpet i begynnelsen av mars sanksjonene mot Nord-Korea, som en reaksjon på at landet gjennomførte en atomprøvesprengning i januar og skjøt opp en satellitt i februar. Flere land mistenker at oppskytingen av satellitten var en fordekt test av en langdistanserakett.

FN har tidligere vedtatt resolusjoner som forbyr Nord-Korea å utvikle raketteknologi.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus