Meny

Sør-Korea vil slippe flygeblader over Nord-Korea

Nord-Koreas leder Kim Jong-un har i lengre tid bedt Sør-Korea om å gripe inn og stanse ballongaksjonene fra aktivister i landet. Foto: Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sørkoreanske aktivister planlegger å slippe millioner av flygeblader over Nord-Korea, et trekk som er ventet å øke et allerede anstrengt forhold mellom nabolandene.

Konservative aktivister, blant dem flere nordkoreanske avhoppere, har i flere år sendt flygeblader over grensen med luftballonger. Flygebladene inneholder kritikk av regimet i Nord-Korea, en manøver som gjør nordkoreanere rasende og øker spenningen mellom landene ytterligere.

Les også:  Nord-Korea truer Sør med «ildhav»

Reaksjoner ved tidligere utsendelser av flygeblader har vært at Sør-Korea risikerer «ødeleggelse» dersom det fortsetter å tillate aksjoner fra «menneskelig avskum», og trusler om å «forvandle hele området til et hav av flammer».

– Vi skal fly inn ti millioner propaganda-flygeblader som kritiserer Kim Jong-uns alvorlige brudd på menneskerettighetene, sier avhopper og aktivist Park Sang-hak, som opplyser at slippet finner sted 26. mars fra Imjingak, en park nær grensebyen Paju.

I januar slapp Nord-Korea en million flygeblader med propaganda over Sør-Korea. Innholdet i disse var propaganda og angrep på Sør-Koreas president Park Geun-hye.

Les også: Sør-Korea turer med gjengjeldelse etter mineksplosjon

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus