Meny

Kina lover å slå ned på falske vaksiner

SVINDEL: En mor og hennes datter skal ha videresolgt vaksiner for enorme summer. Jenta på bildet har ikke gjort noe galt. Foto: Stringer / Ap

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kinesiske myndigheter lover å slå ned på det svarte markedet for vaksinesalg, etter avsløringen en skandale som omfatter salg av ulovlige vaksiner for 754 millioner kroner.

Legemiddeltilsynet i Shandong-provinsen, hvor store deler av salget har foregått, sier at de skal jobbe sammen med politiet og helsedepartementet for å inspisere vaksinelagre for å finne ut hvor de falske partiene har endt opp.

Ifølge lokalt politi har en mor og en datter i Shandong kjøpt vaksiner på ulovlig vis og solgt dem videre til selgere over hele landet. Vaksinene skal ifølge politiet ha blitt laget av godkjente produsenter, men de ble ikke oppbevart og transportert under riktige temperaturforhold, noe som kan føre til alvorlige bivirkninger og i verste fall død hos pasienter som bruker dem.

– Vi vil undersøke grundig alle spor i denne saken og så snart vi er kommet til bunns i den, vil vi straffe de som har brutt loven hardt, skriver mat- og legemiddelmyndighetene i Shandong på sine nettsider.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus