Industriforbund: «Brexit» kan koste 100 milliarder pund

BREXIT: En utgang fra EU vil koste dyrt, både i penger og arbeidsplasser.
BREXIT: En utgang fra EU vil koste dyrt, både i penger og arbeidsplasser. Foto: Philippe Wojazer / Reuters

Dersom britene bestemmer seg for å forlate EU, kan det koste økonomien dyrt, ifølge en ny rapport fra Det britiske industriforbundet (CBI).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rapporten viser at en såkalt Brexit vil koste 100 milliarder pund (om lag 1.200 milliarder norske kroner) og 950.000 jobber innen 2020.

CBI hevder at en Brexit vil skape et alvorlig sjokk for britisk økonomi, uavhengig av handelsavtaler landet måtte inngå med sine tidligere europeiske partnere.

– Analysen viser veldig tydelig hvorfor det vil bli et skikkelig tilbakeslag for levestandarden, jobber og vekst å forlate EU, sier direktør i CBI Carolyn Fairbairn i en uttalelse.

Industriforbundet har tidligere gjort det klart at de vil kjempe for at Storbritannia skal forbli i EU, men har blitt kritisert av EU-motstandere som mener at næringslivet er delt i synet på saken.

Britene holder EU-avstemning 23. juni. Meningsmålingene tyder på jevnt løp i folkeavstemningen om fortsatt britisk EU-medlemskap, men nærmere 20 prosent av britene sier at de ennå ikke har bestemt seg.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus