– Abdeslam planla nye angrep

Advokat Sven Mayr (i midten), som forsvarer terrorsiktede Salah Abdeslam, på vei inn til politiets hovedkvarter i Brussel. Foto: Reuters / NTB scanpix
Advokat Sven Mayr (i midten), som forsvarer terrorsiktede Salah Abdeslam, på vei inn til politiets hovedkvarter i Brussel. Foto: Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Terrorsiktede Salah Abdeslam har i avhør fortalt at han planla nye angrep fra sitt skjulested i Brussel, og at han hadde tilgang på våpen, opplyser den belgiske utenriksministeren.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Abdeslam har sittet i lange politiavhør siden han ble pågrepet i Brussel-bydelen Molenbeek fredag.

Ifølge utenriksminister Didier Reynders har den terrorsiktede 26-åringen forklart at han «planla noe» og at «det skulle iverksettes».

Reynders opplyser søndag at politiet tror Abdeslam snakker sant.

– Det er funnet store mengder våpen, tunge våpen, under den innledende etterforskningen, og vi har sett et nettverk av folk rundt ham i Brussel, sier Reynders.

– Mange innblandet

Ifølge ministeren har politiet så langt avdekket over 30 personer som har hatt tilknytning til terrorangrepene i Paris 13. november.

– Men vi er sikre på at enda flere er innblandet i saken.

Les også: Skulle sprenge seg i luften i Paris, men ombestemte seg

Reynders oppfordrer etterretningstjenestene, politiet og grensemyndigheter i alle europeiske land om å utveksle informasjon som kan bidra til at flere mistenkte blir pågrepet. Han ber også europeiske land om å være ekstra vaktsomme ved grensene sine.

– Abdeslams medskyldige kan forsøke å rømme etter at han ble pågrepet, sier Reynders.

Les også: – Pågripelsen av Abdeslam et slag for IS i Europa

Salah Abdeslam var trolig den eneste overlevende av gjerningsmennene fra Paris-angrepene. Han har forklart i avhør at han hadde planer om å sprenge seg i luften ved fotballstadionet Stade de France, men at han ombestemte seg.

Saksøker statsadvokat

Abdeslams forsvarer, den belgiske advokaten Sven Mary, sier han vil saksøke en fransk statsadvokat for å ha gått ut med opplysningene som den terrorsiktede 26-åringen har gitt i avhør.

Mary mener den franske statsadvokaten har brutt taushetsplikten.

– Jeg kan ikke la dette gå upåaktet hen, sier Mary til TV-kanalen RTBF.

Personvernpolicy