Meny

13 omkom, norsk student skadd i bussulykke i Spania

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

13 kvinnelige studenter mistet livet, mens flere er livstruende skadd i en bussulykke i Catalonia i Spania. Også en norsk student ble skadd i ulykken.

Tilstanden hennes er foreløpig ukjent, opplyser underdirektør Kristin Enstad i Utenriksdepartementet til NTB.

– Hun får nå medisinsk behandling ved et sykehus i området og vil bli fulgt opp på vanlig måte av den norske ambassaden i Madrid, sier hun.

Årsaken til ulykken er ikke klar, men storavisa El Pais skriver at den foreløpige etterforskningen tyder på at bussjåføren kan ha sovnet.

Sjåføren overlevde ulykken og er brakt til en lokal politistasjon. Tester viser at han ikke var påvirket av alkohol eller narkotika.

19 nasjoner

Ulykken er en av de dødeligste i Spania de siste årene, ifølge nyhetsbyrået AFP. Catalonias president Charles Puigdemont erklærte søndag to dagers landesorg, skriver spanske medier.

I alt 61 studenter fra 19 nasjoner, mange tilknyttet EUs Erasmus-program, var innblandet i ulykken. De hadde vært i Valencia for den tradisjonelle Fallas-feiringen og var på vei tilbake til Barcelona, der de fleste går på universitetet.

Ulykken skjedde ved 6-tiden om morgenen søndag like utenfor den lille byen Freginals, som ligger rundt 15 mil sør for Barcelona.

I en slak sving på motorveien AP-7, som følger østkysten av Spania, mistet bussjåføren kontrollen. Ifølge spanske medier skal bussen ha sneiet i autovernet på høyre side, og sjåføren dreide deretter så kraftig til venstre at bussen havnet i motsatt kjøreretning og frontkolliderte med en personbil, før den veltet.

Mange skadd

Alle de omkomne er unge kvinner mellom 22 og 29 år. Ifølge El Pais ble 43 av passasjerene skadd i ulykken, flere av dem alvorlig.

– Vi har åtte pasienter. Alle er studenter. Fire av dem er livstruende skadd, sier en representant for Hospital Verge de la Cinta til VG.

Hun vil ikke kommentere hvorvidt det er nordmenn blant disse, av hensyn til taushetsplikten.

De skadde studentene kommer fra Tyskland, Sverige, Sveits, Tsjekkia, New Zealand, Storbritannia, Italia, Peru, Bulgaria, Ungarn, Polen, Irland, Palestina, Japan, Ukraina samt Norge.

– Ring hjem

Den norske organisasjonen for utenlandsstudenter, ANSA, har sendt en epost til alle sine 208 medlemmer i Spania og bedt dem om å ta kontakt med familie og venner i Norge, skriver VG.

Sjefen for busselskapet Autocares Alejandro sier til El Pais at passasjerene i de øvrige bussene først fikk beskjed om ulykken da de nådde Barcelona.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus