Meny

62 mennesker omkom i flystyrt i Russland

Se video av flystyrten her

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Samtlige 61 om bord i flyet som styrtet under innflygning sør i Russland natt til lørdag, er omkommet.

Flyet hadde 55 passasjerer og et mannskap på sju om bord. Det kom fra Dubai da ulykken skjedde klokka 3.50 lokal tid, opplyser flyselskapet flydubai.

Passasjerflyet begynte å brenne da det krasjlandet, men brannmannskapene klarte etter hvert å slukke ilden. Flyplassen er inntil videre stengt for all trafikk.

En talskvinne for de lokale nødetatene sier ulykken inntraff da Boeing 737-800-maskinen skulle lande på flyplassen i byen Rostov-na-Donu, sørvest i Russland, nær grensen til Ukraina. Guvernøren i området sier de fleste om bord på flyet bodde i regionen. Samtidig melder de lokale katastrofemyndighetene at det kan ha vært tre utlendinger på flyet.

Flyet styrtet da pilotene gjorde sitt andre landingsforsøk. FlightRadar24 viser at maskinen sirklet flere ganger over flyplassen mens den ventet på tillatelse til å lande. Det var uvær med kraftig vind opptil 14 til 22 sekundmeter i kastene og regnbyger i området da ulykken skjedde.

En kilde sier til det russiske nyhetsbyrået Tass sannsynligvis skyldes en menneskelig feil som ble gjort i cockpit.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus