Meny

Sju geriljamedlemmer drept i søk etter norsk gissel

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst sju medlemmer av islamistgeriljaen Abu Sayyaf på Filippinene er drept sør i landet, ifølge en brigadegeneral. En av gruppas ledere skal ha blitt såret.

Den skadde lederen er den enarmede Radulan Sahiron, som er etterlyst av både filippinske og amerikanske myndigheter.

Geriljalederen har vært med i Abu Sayyaf i årevis, og er mistenkt for å stå bak flere bombeangrep og kidnappinger de siste årene. USA har tilbudt en million dollar til den som har informasjon som kan føre til pågripelse av Sahrion.

Den filippinske brigadegeneralen Allan Arrojado opplyser at 16 filippinske soldater ble skadd da nærmere 100 medlemmer i Abu Sayyaf angrep dem dypt inne i jungelen nær byen Patikul på øygruppa Sulu. Kampene varte i nærmere to timer. Minst sju geriljamedlemmer ble drept og minst seks ble skadd, inkludert Radulan Sahiron.

Bakgrunn: Filippinske soldater drept under søk etter norsk gissel

Onsdag mistet også to filippinske regjeringssoldater livet i det samme området, under et bakholdsangrep som islamistgeriljaen sto bak.

De filippinske regjeringssoldatene leter etter norske Kjartan Sekkingstad og tre andre gisler som holdes i fangenskap av Abu Sayyaf-geriljaen. De krever opptil 180 millioner kroner i løsepenger for hvert av gislene.

I forrige uke ga geriljaen et ultimatum på én måned og sier gislene blir drept hvis pengene ikke legges på bordet tidsnok.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus