Meny

Putin-talsmann: Angrep på Windstad ikke politisk

Ny Tid-journalist Øystein Windstad avviser påstandet fra Kreml om at angrepet på ham og flere andre jorunalister i Ingusjetia i forrige uke ikke var politisk motivert. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vladimir Putins talsmann Dmitrij Peskov sier at angrepet på den norske journalisten Øystein Windstad og flere andre ikke var politisk motivert, og heller hadde med kriminalitet å gjøre.

Peskov hevder at angrepet heller ikke hadde noen tilknytning til Tsjetsjenias omstridte president Ramzan Kadyrov, som har nære bånd til den russiske presidenten Vladimir Putin.

Ifølge nyhetsbyrået Interfax sier Peskov at angrepet hadde mer med den kriminelle virksomheten i området å gjøre, og at det dreide seg om et «farlig hooligan-angrep» da minibussen Windstad reiste i, ble angrepet 9. mars.

Les også: Windstad: – Jeg skal tilbake til Tsjetsjenia

Windstad var sammen med flere andre utenlandske journalister og lokale menneskerettighetsaktivister da et 20-tall menn angrep dem med køller og til slutt satte fyr på minibussen.

Windstad avviser Peskovs påstand og gjør det overfor VG klart at angrepet var politisk motivert.

– Angrepet mot meg var målrettet og politisk motivert. De som overfalt og angrep oss, ropte på russisk: Journalister, dere ødelegger vår nasjon Tsjetsjenia, og dere hjelper terrorister, sier han.

Les også: Windstad: – Jeg trodde jeg skulle dø

Windstad peker på at andre også mener angrepet var politisk motivert, og at politiet i Ingusjetia, som etterforsker saken, har sagt at det ser ut til å ha vært politisk motivert.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus