Meny

Michigan-drapsmann saksøker Uber

Jason Dalton hevder det er Ubers feil at han skjøt og drepte seks personer i Michigan i februar. Foto: Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Uber-sjåføren som er siktet for å ha skutt og drept seks mennesker i Michigan i februar, saksøker selskapet for 10 millioner dollar. Han mener Uber er årsaken til at han er fengslet.

Jason Dalton (45) leverte sitt skriftlige søksmål i distriktsretten i Detroit tirsdag. Han nevner ikke skyteepisodene direkte, men skriver at «jeg er i fengsel på grunn av Uber».

Dalton er siktet for å ha skutt åtte mennesker, hvorav seks døde, i løpet av fem timer 20. februar, mens han kjørte for Uber i Kalamazoo, 24 mil vest for Detroit.

Han har forklart i avhør at mobilappen hadde evnen til å kontrollere kroppen hans, og at det dukket opp et djevelhode som ga ham oppdrag nå han trykket på Uber-appen på telefonskjermen sin.

Les også: Mann pågrepet etter at seks mennesker ble skutt i Michigan

– Ødela livet mitt

I søksmålet retter Dalton en rekke mer eller mindre alvorlige anklager mot Uber. Blant annet skriver han at Uber utnytter sjåførene sine og at selskapet har unnlatt å betale ham både lønn og overtidsbetaling.

– Jeg jobbet og slet for dem. De ga meg ingen julebonus, jeg ble ikke invitert til noen firmafester, de tvang meg til å jobbe mens jeg var syk, og de lot meg ikke tilbringe tid med barna mine, skriver Dalton – og fortsetter:

– Livet mitt er ødelagt på grunn av Uber. Kona mi vil skilles på grunn av Uber.

Les også: Uber punger ut i forlikssak i USA

16 lovbrudd

Dalton krever 10 millioner dollar, tilsvarende 84,6 millioner kroner, i oppreisning. Ifølge Uber startet han å kjøre for dem tidligere i år.

– Det er vanskelig å vite hvordan man skal svare til en som nekter å ta ansvar for sine handlinger. Våre tanker går til ofrenes familier, som må leve med konsekvensene av hans forferdelige forbrytelser, skriver selskapet i en pressemelding.

Dalton er siktet for 16 lovbrudd, inkludert seks drap, som kan føre til at han må tilbringe resten av livet bak murene. Ifølge politiet har han innrømmet å ha skutt de åtte personene.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus