Meny

Trump varsler opptøyer hvis han ikke blir presidentkandidat

Donald Trump sikret seg flest kandidater tirsdag. Foto: Erik S. Lesser / Epa

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Donald Trump advarer om opptøyer dersom det republikanske partiet prøver å nekte ham presidentkandidaturet, selv om han får nok delegater etter nominasjonsvalgene.

Den etablerte delen av det republikanske partiet har lenge uttrykt misnøye med Trump, og ønsker ikke å ha ham som kandidat.

I et intervju med den amerikanske tv-kanalen CNN sier Trump at han tror han vil vinne nominasjonsvalget og sier han ikke engang vil tenke på hva som vil skje hvis han ikke får bli Republikanernes presidentkandidat.

– Jeg representerer mange, mange millioner mennesker. Jeg tror det ville blitt opptøyer, sier han.

Les også: Trump og Clinton seiler videre mot nominasjonen

Trump vant nominasjonsvalget i Florida, North Carolina og Illinois natt til onsdag, og leder kampen om å bli republikanernes presidentkandidat.

Trump kunngjorde også at han ikke kommer til å bli med i den neste TV-debatten, som skal sendes på TV-kanalen Fox News 21. mars.

– Jeg synes vi har hatt nok debatter, sier han. Debatten skal foregå 21. mars.

Fox News kunngjorde tidspunktet for debatten på mandag, men Trump hevder å ikke ha fått vite om datoen før tirsdag kveld. Han forteller at han har er opptatt med å holde en tale samtidig som debatten skal foregå.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus