Meny

Pågrepne løslatt i Belga

Belgisk politi posisjonerte seg tirsdag på et hustak i bydelen Forest. Foto: Reuters / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De to personene som ble brakt inn i forbindelse med en politiaksjon i Brussel tirsdag, er løslatt uten at det er tatt ut siktelse, ifølge belgiske myndigheter.

Den ene av dem var innlagt på sykehus med brukket bein da han ble brakt inn av belgisk politi onsdag.

– Personen som ble anholdt på sykehuset i Halle, og en annen som ble brakt inn for avhør etter en husransakelse, er løslatt av en dommer. De er ikke siktet, opplyser belgisk påtalemyndighet i en uttalelse onsdag ettermiddag.

Det to ble opprinnelig pågrepet i forbindelse med skytingen som utspant seg under det som skulle ha vært en rutinemessig politiaksjon mot en leilighet i Brussel-bydelen Forest tirsdag. Fire politifolk ble såret i skuddvekslingen, og en person i leiligheten ble deretter drept av en skarpskytter fra belgisk politi.

IS-flagg

Den drepte var Mohamed Belkaid, en 35 år gammel mann fra Algerie som oppholdt seg ulovlig i Belgia. Han ble funnet med et IS-flagg, en Kalasjnikov-rifle og en bok som inneholder «ekstremistlitteratur», opplyste påtalemyndighetens talsmann Thierry Werts på en pressekonferanse onsdag formiddag.

De fire sårede politifolkene var onsdag utskrevet fra sykehus.

Aksjonen var en av mange som belgisk politi har utført siden før jul og knyttes til politiets arbeid i kjølvannet av terrorangrepet i Paris i november. Franske myndigheter bekreftet tirsdag at fransk politi var involvert i aksjonen.

Bakgrunn:   Dramatisk politiaksjon i Brussel

Fortsetter aksjoner

Saleh Abdeslam er den eneste av de antatte gjerningspersonene fra Paris-angrepene som fortsatt er på frifot.

Myndighetene varsler at aksjonene mot terrormistenkte personer fortsetter.

– Politiaksjoner og etterforskningsskritt er pågående og kommer ganske sikkert til å fortsette de neste timene og dagene som kommer. Trusselen eksisterer fortsatt, sa statsminister Charles Michel til fjernsynskanalen RTL før pressekonferansen onsdag.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus