Nord-Korea: – Kan utslette hele Manhattan

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nye trusler mot USA.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nord-Korea fortsetter å true Sør-Korea og USA, som denne uka setter i gang en felles militærøvelse som vil vare i åtte uker.

I et intervju med det statlige nettstedet DPRK sier en nord-koreansk atomforsker at landet kan sende en hydrogenbombe til USA.

– Nord-Korea har nå en hydrogenbombe som kan sendes i vei med en ballistisk rakett rett til hjertet av New York og utslette hele Manhattan, sier forskeren ifølge Washington Post.

– Vil dø

Raketten vil ifølge forskeren kunne gjøre store skader.

– Alle folk vil dø umiddelbart, og hele byen vil brenne ned til aske.

Nord-Korea truer også med å gripe inn hvis det foreligger tegn på at soldater i øvelsen forsøker å invadere Nord-Korea.

– Vi skal svare på øvelsen med å frigjøre hele Sør-Korea inkludert Seoul med en lynkrig med stor presisjon, opplyste Nord-Koreas forsvarsdepartement i en uttalelse lørdag.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ba om opprustning

Nord-Koreas leder Kim Jong-un har tidligere tatt til orde for å forsterke landets lager av atomvåpen, ifølge statlige medier.

– Kim ba om en opprustning av både kvaliteten og kvantiteten på atomkraften som vil kunne utføre angrep mot de USA-ledede imperialistene når og hvor som helst, dersom de skulle forbryte seg mot DPRKs (Nord-Koreas) suverenitet og komme med truende provokasjoner, skrev nyhetsbyrået KCNA i januar.