Meny

Nord-Korea: – Kan utslette hele Manhattan

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nye trusler mot USA.

Nord-Korea fortsetter å true Sør-Korea og USA, som denne uka setter i gang en felles militærøvelse som vil vare i åtte uker.

I et intervju med det statlige nettstedet DPRK sier en nord-koreansk atomforsker at landet kan sende en hydrogenbombe til USA.

– Nord-Korea har nå en hydrogenbombe som kan sendes i vei med en ballistisk rakett rett til hjertet av New York og utslette hele Manhattan, sier forskeren ifølge Washington Post.

– Vil dø

Raketten vil ifølge forskeren kunne gjøre store skader.

– Alle folk vil dø umiddelbart, og hele byen vil brenne ned til aske.

Nord-Korea truer også med å gripe inn hvis det foreligger tegn på at soldater i øvelsen forsøker å invadere Nord-Korea.

– Vi skal svare på øvelsen med å frigjøre hele Sør-Korea inkludert Seoul med en lynkrig med stor presisjon, opplyste Nord-Koreas forsvarsdepartement i en uttalelse lørdag.

Ba om opprustning

Nord-Koreas leder Kim Jong-un har tidligere tatt til orde for å forsterke landets lager av atomvåpen, ifølge statlige medier.

– Kim ba om en opprustning av både kvaliteten og kvantiteten på atomkraften som vil kunne utføre angrep mot de USA-ledede imperialistene når og hvor som helst, dersom de skulle forbryte seg mot DPRKs (Nord-Koreas) suverenitet og komme med truende provokasjoner, skrev nyhetsbyrået KCNA i januar.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus