Meny

Cruz klar til å ta over Rubios støttespillere

Ted Cruz ønsker Marco Rubios støttespillere velkommen til å bli med ham i kampen mot Donald Trump. Foto: Jason Miczek / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ted Cruz sier han står med åpne armer og er klar til å ønske Marco Rubios støttespillere velkommen. Rubio trakk seg fra nominasjonskampen tirsdag.

På et valgmøte i Houston sa Cruz at kampen om den republikanske nominasjonen står mellom ham og Donald Trump. Cruz har fremmet dette synet en stund, men etter at også Marco Rubio er ute av dansen, blir det enda nærmere sannheten. Rubio trakk seg etter å ha tapt for Trump på hjemmebane i Florida, mens Ohio-guvernør John Kasich fortsatt er med etter å ha vunnet i sin hjemstat. Seieren ser også ut til å ha gitt ham en ny giv.

Les også: Viktig seier for Kasich, men Trump vinner flest delegater

Likevel er det tydelig at Cruz ikke levner Kasich store sjanser, selv om han ikke brukte navnet hans i talen i Houston.

Til tross for seier i sju delstater, ligger Cruz langt bak Donald Trump i antall landsmøtedelegater. Cruz mener mediene «heier» på Trump fordi han er den eneste kandidaten Hillary Clinton kan vinne over.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus