Meny

Dømt til døden for drap på utenlandske klatrere i Pakistan

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En militærdomstol i Pakistan har dømt 13 militante islamister til døden, den ene av dem for drapene på ni utenlandske fjellklatrere og guiden deres i 2013.

Irfam Ullah, som skal tilhøre islamistgruppa Tehreek-e-Taliban Pakistan (TTP) ble funnet skyldig i å ha deltatt i angrepet mot klatreleiren ved foten av det 8.125 meter høye Nanga Parbat, som er Pakistans nest høyeste fjell.

De rundt 15 angriperne var iført politiuniformer da de stormet leiren og åpnet ild mot fjellklatrerne 22. juni i 2013.

En amerikaner, to kinesere, tre ukrainere, to slovaker, en litauer og en nepaler ble drept i angrepet, sammen med en pakistansk guide.

TTP tok på seg ansvaret for angrepet og sa at det var hevn for at nestlederen Maulivi Wali ur-Rehman ble drept i et amerikansk droneangrep noen uker tidligere.

De øvrige tolv som ble dømt til døden tirsdag, ble funnet skyldige i andre terrorhandlinger, blant annet angrep mot skoler og en flyplass, drap på sikkerhetspersonell og sivile, opplyser en talsmann for militærdomstolen.

Pakistan har henrettet over 300 dødsdømte etter at landet i desember 2014 opphevet et moratorium på dødsstraff. Mange av dem ble dømt til døden ved militærdomstoler, som ifølge menneskerettighetsgrupper ikke gir de tiltalte en rettferdig rettergang.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus