Meny

Dramatisk politiaksjon i Brussel

Se opptak fra aksjonen i vinduet over.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fire politifolk er såret, én terrormistenkt er drept: En politiaksjon knyttet til Paris-terroren ble dramatisk i Brussel tirsdag.

– Politiet ble beskutt, sier Eric Van der Sypt i belgisk påtalemyndighet til AFP om dramaet som utviklet seg i den belgiske hovedstaden tirsdag ettermiddag.

Det startet som en felles, mindre operasjon mellom belgisk og fransk politi på leting etter personer med tilknytning til Paris-terroristene fra november.

Politiet ventet angivelig ikke dramatikk da skulle sjekke en bolig i Brussel-bydelen Forest, men ting utviklet seg raskt da én eller flere gjerningsmenn begynte å skyte idet politiet åpnet døra.

Til slutt var fire politifolk såret, én av dem fransk. Påtalemyndigheten bekreftet så tirsdag kveld at én gjerningsmann bevæpnet med en Kalasjnikov var drept av politiet.

Uklare detaljer

– I løpet av det som skulle være et rutinesøk, ble sikkerhetsstyrkene beskutt. Så fulgte en politioperasjon, som fortsatt pågår, sa statsminister Charles Michel til pressen ved 21-tiden.

Flere politifolk ble såret under en antiterroraksjon i Brussel tirsdag. Foto: Francois Lenoir / Reuters

Ifølge noen belgiske medier kunne det fortsatt være gjerningsmenn på flukt, men det ble ikke bekreftet. Identiteten til personene bak skytingen ble heller ikke gjort kjent.

– Etterforskningen fortsetter, og det er ikke mulig å gi ytterligere avklaringer, het det i en uttalelse fra påtalemyndigheten ifølge DPA.

Les også: Brussel-bydel frykter terrorstempel

Stor aksjon

Lokale medier meldte om flere runder med skyting i ellers fredelige Forest. Store politistyrker rykket ut til området, og tungt væpnet politi i finlandshetter voktet et avsperret område rundt Rue du Dries, der skytingen startet.

En rekke innbyggere troppet opp ved politisperringene utover kvelden for å få med seg hva som skjedde. Informasjonen fra politiet var imidlertid sparsommelig.

Det ligger en skole i området som ble avsperret, og barna holdt igjen på skolen i flere timer mens aksjonen pågikk og stadig flere blålys kom til stedet.

– Jeg får ikke hentet ut barna mine, sa en mann desperat ved sperringene før politiet til slutt fikk evakuert alle i sikkerhet.

Les også: Israelsk rabbiner: – Paris-terroren var fortjent

Paris

Belgisk politi etterforsker flere forbindelser til Brussel etter terroraksjonene som kostet 130 mennesker livet i Paris 13. november.

Det er spesielt Brussel-bydelen Molenbeek som er i søkelyset, men belgisk politi har gjennomført aksjoner også andre steder.

Blant dem som jages, er Salah Abdeslam, den eneste av de antatte gjerningsmennene fra Paris-angrepene som fortsatt er på frifot. Det er imidlertid ikke han som ble drept i tirsdagens aksjon.

– Én død er funnet i en bygning Rue du Dries. Identiteten er ikke fastslått ennå, men det er ikke Salah Abdeslam, sa Van der Sypt til avisen Le Soir.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus