– Israel konfiskerer store områder på Vestbredden

Regjeringen i Israel har beslaglagt store landområder på den okkuperte Vestbredden, ifølge den israelske hærens radio.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Områdene ligger ved Dødehavet og byen Jeriko. Arealet er til sammen på 234 hektar, ifølge israelske dokumenter som ble offentliggjort tirsdag via Twitter av Den palestinske frigjøringsbevegelsen (PLO).

Hvis dette tallet stemmer, er områdene de største som er konfiskert av Israel på Vestbredden siden 2014. At israelske myndigheter planla å legge beslag på landbruksjord i nærheten av Jeriko, ble varslet i januar. Da var det imidlertid snakk om et mindre areal.

Regjeringen i Israel planlegger å beholde store israelske bosetninger på Vestbredden dersom det skulle bli enighet om en fredsavtale med Palestina. Palestinske myndigheter frykter dette vil gjøre det umulig for dem å etablere en levedyktig stat.

Opplysningene om beslagleggingen av områdene ved Dødehavet og Jeriko er foreløpig ikke offisielt bekreftet av Israels regjering.

Les også: Annenhver jøde vil deportere palestinere