Meny

Syklet nakne for å gjøre seg synligere for bilister

Se video i vinduet over.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hundrevis av australiere syklet nakne i protest mot dårlig kjørekultur. De ønsker at bilister skal ta større hensyn til syklende langs veien.

«World Naked Bike Ride 2016» fant sted i Byron Bay i Australia søndag. Hundrevis av nakne mennesker hadde møtt opp med syklene sine for å protestere mot dårlig kjørekultur. Syklistene ønsker å bli sett og respektert av bilister.

– Bilistene må innse at vi på sykkel kanskje ikke ser at de kommer. Vi ber dere om å gi oss litt plass på begge sider, slik at også barna våre kan sykle trygt i fremtiden, sier en av deltakerne på arrangementet til Byron Video, som har produsert videoen øverst i artikkelen.

Mannen som er intervjuet har på seg en vingedrakt med et vingespenn på over en meter for å illustrere hvor mye plass en syklist ideelt sett trenger når vedkommende blir passert av en bilist.

Les også: UNESCO sier nei til dumping i Great Barrier Reef

Norske Hedda ble vitne til opptrinnet

Norske Hedda Marie Bay var på jobb i Byron Bay da syklingen fant sted, og ble vitne til opprinnet fra arbeidsplassen sin.

– Jeg visste ikke at det skulle skje, så jeg ble utrolig overrasket. Jeg skulle akkurat til å servere kaffe til noen kunder da jeg hørte masse hoing og jubling. Og mot meg kommer det hundrevis av nakne mennesker på sykkel, sier Bay til ABC Nyheter.

Hun forteller at alle menneskene nede på gaten snudde seg og løp ut av kafeer for å få se på de nakne menneskene som syklet forbi.

Les også: «Kunne like gjerne kledd meg naken for hele landet»

– Nakenhet er naturlig

– Én ting er jo at det var et utrolig festlig stunt, men det som overrasket meg mest, og det jeg synes var mest fascinerende, var at alle ville vise seg frem. Vise at «dette er meg, dette er min kropp», sier Hedda Marie Bay til ABC Nyheter.

Hun så fargerike mennesker i alle aldre, former og fasonger, inkludert menn på 80 år med sparkesykkel og kun ikledd hjelm.

– Jeg begynte å tenke over at alle synes det er tøft av dem, og alle ser opp til dem. Nakenhet er naturlig. Og alle har innerst inne lyst til å ha guts nok til å delta på noe sånt, sier Bay.

Les også: Den lille havfruen for naken for Facebook

– Byron på sitt beste

Nakensyklingen ble godt mottatt av de mange nysgjerrige tilskuerne som hadde møtt opp for å se på, på tross av regn. Flere tok bilde sammen med naken-syklerne, og latteren og jubelen satt løst.

– Dette er Byron på sitt beste, mente en tilskuer i bil, som forhåpentligvis vil tenke seg ekstra godt om neste gang han kjører forbi noen på sykkel.

Les også: Plasserte 37 tomme krybber på stranda til støtte for asylbabyer

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus