Meny

Obama lover å diskutere menneskerettigheter med Castro

Menneskerettigheter blir samtaletema når USAs president Barack Obama besøker Cuba. Foto: Jonathan Ernst / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Barack Obama lover en gruppe dissidenter å ta opp menneskerettigheter når han besøker Cuba og president Raúl Castro om en uke.

Det kommer fram i et brev den amerikanske presidenten har sendt til gruppen Damas de Blanco, som betyr Damer i hvitt. Den består av kvinner og barn av politiske fanger, og Obama sier han forstår deres kamp.

– Jeg forstår fullt ut hindringene som vanlige cubanere møter mens de forsøker å utøve sine rettigheter. USA mener at ingen på Cuba eller andre steder burde oppleve trakassering, fengsling eller fysiske angrep bare fordi de benytter den universale retten til å la stemmene deres bli hørt, skriver Obama i brevet, som er datert 10. mars.

– Jeg vil ta opp disse temaene direkte med president Castro, slik jeg også har gjort tidligere, lover han.

Les også: Sportslig opptining mellom USA og Cuba

Obama besøker Cuba 20.-22. mars, som den første amerikanske presidenten siden Calvin Coolidge i 1928. Forholdet mellom landene har vært betent siden den kalde krigen, men i fjor gjenopptok USA og Cuba sine diplomatiske forbindelser etter over 50 års brudd.

Under besøket skal Obama blant annet møte regimekritikere i Havanna. Det er ikke kjent hvilke dissidenter som får møte presidenten, men Det hvite hus har insistert på at den cubanske kommunistregjeringen ikke får håndplukke dem.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus