Meny

Joshua French fengslet i 2.500 dager

Joshua French har slitt med helseproblemer de siste årene, og moren Kari Hilde French sagt at hun ikke forlater landet før hun får med seg sønnen, død eller levende. Arkivfoto: Marte Christensen / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Joshua French har sittet 2.500 dager i kongolesisk fangenskap. For tiden er han innlagt på sykehus i Kongos hovedstad Kinshasa.

– Det er mange, mange dager i et ungt menneskes liv, skriver Kari Hilde French på sin blogg søndag. Sønnen har vært på sykehus i to måneder, men allmenntilstanden er fortsatt ikke bra.

– Infeksjonen er nå en del bedre. Jeg følger ellers min rutine med mine besøk to ganger per dag. For å spare på mine egne krefter som jeg ikke har så mye av nå, sitter jeg eller ligger i ekstrasengen på Joshuas rom og leser, skriver hun i bloggen.

Les også: French må få reise hjem, mener sjåførens enke

Joshua French (33) er norsk og britisk statsborger. Han ble pågrepet i mai 2009 og dømt til døden for blant annet medvirkning til drap, våpenbesittelse og spionasje. I januar 2014 ble han dømt for å ha drept kameraten Tjostolv Moland i fengselet.

Enken etter sjåføren som ble drept mens han arbeidet for French og Moland, sa i januar at hun mener French har lidd nok og bør bli benådet.

Les også:

French: – Jeg fant Moland død på badet

Har ikke gitt opp utlevering av syk French

Afrika-diplomat tar over French-saken

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus