Gjengleder drept på Filippinene etter bortføring

Artikkelen fortsetter under annonsen

En gjengleder på Filippinene er drept av sikkerhetsstyrker etter at han bortførte en tidligere australsk soldat og en irsk prest, opplyser hæren.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Han ble drept etter å ha satt seg til motverge da han ble forsøkt pågrepet av politi og soldater på øya Mindanao sør på Filippinene søndag, opplyser hærens talsmann Filemon Tan.

Waning Abdusalam mistenkes for å ha hatt forbindelser til islamistgeriljaen Abu Sayyaf, legger Tan til.

Mannen skal ha stått bak flere bortføringer med krav om løsepenger, blant dem filippinere, den tidligere australske soldaten Warren Rodwell i 2011 og den irske presten Michael Sinnott i 2009. Presten satt i fangenskap i en måned mens Rodwell ble løslatt da løsepenger ble lagt på bordet 15 måneder senere.

Bortføringer med krav om løsepenger skjer regelmessig sør på Filippinene, der islamistiske separatister og banditter har herjet i flere tiår. Nordmannen Kjartan Sekkingstad holdes for tiden i fangenskap sammen med to canadiske statsborgere av Abu Sayyaf-geriljaen. De krever opptil 180 millioner kroner i løsepenger for hvert av gislene. Tidligere denne uken ga geriljaen et ultimatum på én måned og sier gislene blir drept hvis pengene ikke legges på bordet tidsnok.

Les også: Familie på tre drept på filippinsk turiststed