Meny

Libyas samlingsregjering får grønt lys

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Libyas FN-støttede presidentråd ber om at samlingsregjeringen overtar makten i landet, til tross for at den ikke er formelt godkjent av nasjonalforsamlingene.

Ifølge presidentrådet har samlingsregjeringen nå nok støtte til å starte jobben i det urolige landet. Regjeringen er ikke formelt godkjent, men et flertall av medlemmene i nasjonalforsamlingen har undertegnet et dokument som gir den støtte. I tillegg får samlingsregjeringen støtte av «andre politiske skikkelser», heter det i en uttalelse.

Rådet, som har base i Tunisia, ber derfor om at makten overføres til den nye regjeringen, og at det internasjonale samfunnet må stanse alle forhandlinger med rivaliserende makthavere.

Libya har vært preget av kaos og anarki siden opprørere med luftstøtte fra Norge og andre NATO-land i 2011 styrtet Muammar Gaddafis regime.

En rekke militsgrupper har siden kjempet om makten i landet. Blant annet fortalte en FN-rapport tidligere i uken at ekstremistgruppen IS har utnyttet maktvakuumet til å vinne terreng og stadig utvide sin kontroll over landet.

Les også: – Assad må bort, død eller levende

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus