Meny

Nord-Korea gjentar trusler om å utslette fienden

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nord-Korea truer på nytt med å tilintetgjøre fienden etter at Sør-Korea og USA har startet en åtte uker lang militærøvelse.

Nord-Korea truet mandag med forebyggende atomangrep mot Sør-Korea og USA da de to landene startet en felles militærøvelse samme dag. Lørdag valgte Nord-Koreas lederskap å minne fienden på truslene atter en gang. Nord-Korea har rett til å gripe inn hvis det foreligger tegn på at soldater i øvelsen forsøker å invadere Nord-Korea, heter det i en melding fra Nord-Koreas hær.

Les også: Kim: – Nord-Korea har miniatyrisert atomstridshoder

– Vi skal svare på øvelsen med å frigjøre hele Sør-Korea inkludert Seoul med en lynkrig med stor presisjon, opplyser Nord-Koreas forsvarsdepartement i en uttalelse, gjengitt av landets statlige nyhetsbyrå Yonhap.

Nord-Korea slår fast at landet har rett til å starte «et forebyggende kjernefysisk angrep».

– Dette er siste advarsel fra Nord-Korea til president Barack Obama og hans venner i Det hvite hus, heter det i en artikkel i avisen Rodong Sinmun.

Les også: Nord-Korea truer med atomangrep

Trusselen ble lagt fram samtidig som sørkoreanske og amerikanske styrker lørdag samlet 17.200 soldater på en strand i havnebyen Pohang. I en uttalelse fra USA heter det at øvelsen blant annet har som formål å invadere en fiendes forsvarsstillinger på en strand fra sjøen, og ifølge Reuters var lørdagens øvelse en simulering av en nordkoreansk strand.

Les også: Nord-Korea skjøt raketter etter sanksjonsmøte

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus