Seks alpinister omkom i italiensk snøskred

Artikkelen fortsetter under annonsen

Et snøskred i de italienske alper kostet fem italienere og en østerriker livet lørdag. Redningsaksjonen i området er avsluttet, melder nyhetsbyrået ANSA.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Byrået melder at åtte personer selv klarte å redde seg ut av snømassene. En skadd østerriksk kvinne er til behandling på sykehuset i byen Bruneck.

Skredet skjedde i over 3.000 meters høyde på Monte Nevoso i Sør-Tyrol, nær grensen til Østerrike, skriver avisen Alto Adige. En omfattende redningsoperasjon ble satt i verk etter skredet.

Helikoptre, lavinehunder og omkring 100 fjellredningsfolk og brannmannskaper ble satt inn i det vanskelig tilgjengelige området. For å komme opp til 3.000 meters høyde må helikoptrene være lette, og dermed fly med lite drivstoff. Statsminister Matteo Renzi ble også orientert om ulykken.

– Det er sjelden vi har så store operasjoner, sier Rafael Kostner i fjellredningstjenesten Aiut Alpin til ANSA.

Alpinistene som ble tatt av skredet, skal ha vært på vei til toppen av fjellet, til tross for betydelig snøskredfare i området. Monte Nevoso ligger i Riva-dalen, et populært skiområde om våren med svært utfordrende bratte løyper.