Meny

Seks alpinister omkom i italiensk snøskred

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et snøskred i de italienske alper kostet fem italienere og en østerriker livet lørdag. Redningsaksjonen i området er avsluttet, melder nyhetsbyrået ANSA.

Byrået melder at åtte personer selv klarte å redde seg ut av snømassene. En skadd østerriksk kvinne er til behandling på sykehuset i byen Bruneck.

Skredet skjedde i over 3.000 meters høyde på Monte Nevoso i Sør-Tyrol, nær grensen til Østerrike, skriver avisen Alto Adige. En omfattende redningsoperasjon ble satt i verk etter skredet.

Helikoptre, lavinehunder og omkring 100 fjellredningsfolk og brannmannskaper ble satt inn i det vanskelig tilgjengelige området. For å komme opp til 3.000 meters høyde må helikoptrene være lette, og dermed fly med lite drivstoff. Statsminister Matteo Renzi ble også orientert om ulykken.

– Det er sjelden vi har så store operasjoner, sier Rafael Kostner i fjellredningstjenesten Aiut Alpin til ANSA.

Alpinistene som ble tatt av skredet, skal ha vært på vei til toppen av fjellet, til tross for betydelig snøskredfare i området. Monte Nevoso ligger i Riva-dalen, et populært skiområde om våren med svært utfordrende bratte løyper.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus