Meny

Jenter siktet for å ha planlagt nytt Paris-angrep

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To tenåringsjenter er i Frankrike siktet, mistenkt for å ha planlagt å angripe et konsertlokale i Paris, fire måneder etter Paris-angrepene der 130 mennesker ble drept.

De to jentene er 15 og 17 år gamle og utvekslet meldinger via Facebook, der de sa de ønsket å iscenesette et angrep som lignet på Paris-angrepene 13. november.

De ble pågrepet onsdag og framstilt for varetektsfengsling fredag, siktet for å ha planlagt terrorhandling. To andre jenter som også deltok i Facebook-samtalene ble avhørt, men løslatt uten siktelser.

Tenåringsjentenes diskusjoner var på forberedende stadium og «det er ikke funnet verken våpen eller eksplosiver», uttaler påtalemyndigheten.

13. november ble konsertlokalet Bataclan, barer, restauranter og en fotballarena angrepet. Til sammen 130 mennesker ble drept, blant dem 90 som var til stede under en konsert med bandet Eagles of Death Metal i Bataclan-lokalet.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus