Meny

Irans rakettester inn for Sikkerhetsrådet

USAs FN-ambassadør Samantha Power er svært kritisk til Irans siste rakettoppskytinger. Foto: Brendan McDermid / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

USA har besluttet å ta opp Irans siste rakettoppskytinger i FNs sikkerhetsråd.

Irans mektige revolusjonsgarde prøveskjøt tidligere i uken to ballistiske mellomdistanseraketter. USA vil ta opp testene under en høring i FNs sikkerhetsråd mandag og oppfordrer andre land til også å vise motstand mot Irans rakettprogram.

– Vi vil ta opp disse farlige oppskytingene direkte i høringer som vi har bedt om mandag. Disse oppskytingene understreker behovet for et globalt samarbeid for å nedgradere Irans rakettprogram, sier USAs FN-ambassadør Samantha Power.

USA tror oppskytningene kan være i strid med en FN-resolusjon som forbyr Iran å teste raketter som kan utstyres med atomstridshoder. Irans revolusjonsgarde (IRGC) sier på sin side at den ikke under noen omstendigheter vil avslutte sitt rakettprogram.

– IRGC har aldri godtatt FNs sikkerhetsråds resolusjoner om Irans rakettvirksomhet. Vi står alltid klare til å forsvare landet mot enhver aggressor, sa oberst Amir Ali Hajizadeh onsdag.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus