Meny

EODM-vokalist antyder Bataclan-innsidejobb

Vokalist Jesse Hughes og bandet Eagles of Death Metal på Sentrum Scene i forrige måned. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Terrorangrepet mot konsertlokalet Bataclan kan ha blitt gjennomført med hjelp av ansatte i lokalet, antyder vokalist Jesse Hughes i bandet Eagles of Death Metal.

Hughes ønsker ikke å trekke konklusjoner, men forteller i et intervju med Fox Business at det var noe som ikke stemte før bandet skulle stå på scenen i konsertlokalet i Bataclan, der 89 mennesker senere ble drept.

Hughes følte seg umiddelbart ukomfortabel da han ankom lokalet.

– Vakter kom ikke på jobb

– Da jeg først ankom lokalet og gikk inn, passerte jeg en fyr som skal ha vært sikkerhetsvakt bak scenen. Han så ikke engang på meg. Jeg henvendte meg umiddelbart til arrangøren og sa «hvem er den karen? Jeg ønsker en annen fyr», og ble fortalt at «noen av de andre vaktene har ikke kommet ennå». Etter hvert fant jeg ut at rundt seks andre ikke skulle komme i det hele tatt, sier Hughes.

Han ønsker ikke å trekke konklusjoner av hensyn til politiets etterforskning, men sier at «det virker ganske opplagt at de øvrige ikke hadde til hensikt å komme på jobb».

Les også:  Eagles of Death Metal på scenen igjen i Paris

Avviser

Bataclan-ledelsen avviser Hughes' utspill.

– Jesse Hughes' meningsløse påstand er utløp for et voldsomt traume. Alle uttalelser fra dagen viser til sikkerhetspersonalets profesjonalitet og mot. Deres inngripen reddet et hundretall menneskeliv, heter det i uttalelsen.

Til sammen 130 mennesker ble drept i terrorangrepene i Paris 13. november i fjor, da minst åtte gjerningsmenn slo til mot Bataclan og fem-seks andre steder, deriblant flere kafeer og barer.

Les også:   Vokalisten beskriver grufulle scener - et barn reddet seg under jakka hans

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus