Trollhättan: Googlet skolen før angrepet

Anton Lundin Petterson (21) googlet skolen i Trollhättan før han gjennomførte angrepet som førte til at tre mennesker ble drept. Foto: NTB scanpix.
Anton Lundin Petterson (21) googlet skolen i Trollhättan før han gjennomførte angrepet som førte til at tre mennesker ble drept. Foto: NTB scanpix.

Anton Lundin Petterson googlet skolen i Trollhättan før han gjennomførte angrepet der tre mennesker ble drept, viser politiets etterforskning. De kaller drapene hatkriminalitet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Han led ikke av psykiske problemer og var ikke påvirket av noen substanser under angrepet, heter det i etterforskningen som nå er avsluttet.

Derimot hadde han tegn på depressive tanker. Dessuten hadde 21-åringen noen måneder før angrepet gått rundt med selvmordstanker, og han etterlot seg et brev der det framgikk at han ikke skulle komme hjem. I tillegg hadde han en blink liggende i bilen som han skulle feste på brystet under angrepet mot Kronan skole, fordi han antok at han kom til å bli skutt, opplyser politiet.

– Den foreløpige undersøkelsen av saken viser at Anton Lundin Petterson var en enslig gjerningsmann. Det har vært viktig for oss å slå fast at han ikke hadde noen medhjelper, sier politiets pressetalsmann Thomas Fuxborg.

Les også: Frp-politiker støtter den svenske skolemorderen

Politiet viser til at 21-åringen hadde googlet seg fram til skolen. Den var dermed nøye utvalgt, påpeker politiet, som sier angrepet var hatkriminalitet fordi han gikk etter folk som var mørkere i huden, men at han ikke var politisk engasjert.

21-åringen ble skutt og drept av politiet etter at han drepte en 17 år gammel elev, en 20 år gammel elevassistent og en 42 år gammel lærer med sverd på skolen. I tillegg ble en elev såret i angrepet.

Les også:

Frp-politiker meldte seg ut av partiet etter drapskommentar

Politiet: – En av de alvorligste hendelsene i svensk historie

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus