Mexicos president: Trump skader vårt forhold

<p>Donald Trumps beskrivelser av at meksikanere er voldtektsmenn som tar med seg kriminalitet og narkotika til USA blir fordømt av Mexicos president Enrique Peña Nieto. Foto: Reuters (NTB scanpix)</p>
Donald Trumps beskrivelser av at meksikanere er voldtektsmenn som tar med seg kriminalitet og narkotika til USA blir fordømt av Mexicos president Enrique Peña Nieto. Foto: Reuters (NTB scanpix)

Mexicos president Enrique Peña Nieto fordømmer Donald Trumps uttalelser om at meksikanere bringer kriminalitet og narkotika til USA og at mexicanere er voldtektsmenn.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det ser for meg ut som om kommentarene skader forholdet vi har tilegnet oss med USA, sier Peña i et intervju med avisen El Universal.

Han legger til at Mexico vil forsøke å samarbeide med enhver person som blir valgt til president i USA.

Bakgrunn: Trump krever at Mexico betaler for mur langs grensen

Frem til nå har Mexicos president unngått å kommentere Trumps utspill direkte. Peña legger til at han skal vise «fullstendig respekt» overfor den politiske prosessen i USA.

Trump har pådratt seg meksikanernes vrede etter å ha tatt til orde for å bygge en mur langs grensen mellom de to landene og sende regningen til Mexico. Trump har også sagt at meksikanske innvandrere fører med seg kriminalitet og narkotika til USA, og han har omtalt meksikanere som «voldtektsforbrytere».

Les også: Paven hardt ut mot Donald Trumps Mexico-plan

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus