Trump skaper bekymring blant utenlandske diplomater

Vi har samlet de mest minneverdige og sjokkerende øyeblikkene fra Donald Trumps taler og opptredener.

Utenlandske diplomater i USA har uttrykt bekymring for det de mener er Donald Trumps konfliktopptrappende og krenkende retorikk, ifølge amerikanske regjeringskilder.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bekymringsmeldingene kommer fra både Europa, Midtøsten, Latin-Amerika og Asia, ifølge tre ikke navngitte kilder.

De bekrefter at både India, Sør-Korea, Japan og Mexico er blant landene som mener det er grunn til uro.

Det er høyst uvanlig at utenlandske diplomater kommer med slike innspill om kandidater midt i en amerikansk valgkamp, selv under private samtaler. For det første ønsker de ikke å bli anklaget for utidig innblanding i amerikansk innenrikspolitikk, for det andre vet de at de vil måtte samarbeide med den som vinner presidentvalget, uansett hvem det blir.

Les også: Trump vil endre loven for å tillate tortur :

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Trump anklages for nøre oppunder folks frykt for muslimer og andre utlendinger, og for å spille på folks fordommer og stereotype holdninger.

I flere land har politikere gått offentlig ut med kritikk av Trumps retorikk og synspunkter. Det gjelder blant annet Storbritannia. Mexico, Frankrike og Canada.

I et intervju med avisen Welt am Sonntag sier Tysklands finansminister Sigmar Gabriel Trump at Trump er en «trussel mot fred og økonomisk fremgang».

Les også: Merkel hyller Clinton, men har lite å si om Trump

Verken Japan, India eller Sør-Koreas ambassade har kommentert opplysningene. Heller ikke Trumps valgkamporganisasjon har svart på Reuters' henvendelse.

Personvernpolicy