Seks såret da bærbar PC eksploderte på flyplass

Seks mennesker ble såret da en bombe i en bærbar datamaskin gikk av på en flyplass i Somalia mandag, opplyser politiet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Seks mennesker ble såret, to av dem politimenn, opplyser politiførstebetjent Ali Dhuh Abdi.

– En bærbar datamaskin gikk i lufta i sikkerhetskontrollen. Sikkerhetsstyrker klarte å deaktivere to andre eksplosiver, det ene av dem var plassert inne i en skriver, sier han.

Datamaskinen som gikk i lufta kom aldri så langt som å bli fraktet om bord i flyet i Beledweyne, rundt 325 kilometer nord for Mogadishu, men i forrige måned gikk det langt verre da en bombe som var plassert inne i en bærbar datamaskin, ble utløst om bord på et passasjerfly etter avgang fra Mogadishu, på vei mot Djibouti. Eksplosjonen blåste et hull på én meter i diameter på den ene siden av flyet. En person døde da han ble sugd ut av hullet i skroget etter eksplosjonen, og to såret. Flyet tok fyr og snudde til Mogadishu der det nødlandet.

Ekstremistgruppen al-Shabaab påtok seg ansvar for bombeaksjonen i forrige måned, men foreløpig er det ingen som har påtatt seg ansvar for mandagens eksplosjon.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus