Kronprinsesse Mary nektet å la seg tilsløre i Saudi-Arabia

<p>Kronprinsesse Mary vandret rundt blant saudiarabiske sjeiker uten å dekke seg til. Det kan oppfattes som en provoserende handling i et land der mange gjester dekker seg til for høflighetens skyld.</p>
Kronprinsesse Mary vandret rundt blant saudiarabiske sjeiker uten å dekke seg til. Det kan oppfattes som en provoserende handling i et land der mange gjester dekker seg til for høflighetens skyld. Foto: Balkis Press / Abaca

Kronprinsesse Mary skapte overskrifter i utenlandske medier under det danske kronprinsparets statsbesøk i Saudi-Arabia.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det danske kronprinsparet har vært på et kontroversielt femdagers besøk i Saudi-Arabia, et land man ikke akkurat forbinder med likestilling.

Saudiarabisk lov sier blant annet at saudiarabiske kvinner ikke har lov til å kjøre bil eller gå ut uten slør.

Ifølge Daily Mail vandret likevel kronprinsesse Mary rundt blant saudiarabiske sjeiker uten å dekke seg til. Dette kan være en provoserende handling i et land der mange gjester dekker seg til for høflighetens skyld.

Les også: Tajik vil ha hijabforbud i barneskolen

Modig eller uhøflig?

Tidligere har også Michelle Obama og Hillary Clinton nektet å la seg tildekke under sine besøk til landet. Å droppe hodetørklet kan sees som et slag for likestilling, men Michelle Obama ble kritisert av flere både i Saudi-Arabia og eget hjemland da hun ikke fulgte de lokale skikkene under sitt besøk i 2015.

Å dekke seg til er uansett ikke noe krav for utenlandske gjester, men for saudiarabiske kvinner er det altså obligatorisk.

Les også: Kongen dropper Kirkemøtet for første gang

Kontroversielt besøk

Kronprinsparets statsbesøk har ført med seg flere kontroverser. Ifølge danske BT har fem personer blitt henrettet i Saudi-Arabia mens kronprinsparet har besøkt landet.

Den samme avisen skriver også at mange sjeiker nektet å ta kronprinsessen i hånden da kronprinsparet skulle spise frokost med den saudiarabiske kongen Salman bin Abdul Aziz al Saud.

Les også: Saudi-Arabia på vei mot dyster henrettelsesrekord

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus