Sør-Afrikas øverste domstol avviser Pistorius-anke

Oscar Pistorius.
Oscar Pistorius. Foto: Kevin Sutherland / Epa

Sør-Afrikas forfatningsdomstol forkaster Oscar Pistorius' ankebegjæring etter drapsdommen han fikk for å ha skutt og drept sin kjæreste i 2013.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oscar Pistorius konkurrerte i 400 meter sprint under London-OL i 2012. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Oscar Pistorius konkurrerte i 400 meter sprint under London-OL i 2012. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

– Domstolen avviste ankebegjæringen fordi det ikke finnes noen utsikter til suksess, sier talsmann Luvuyo Mfaku i den nasjonale påtalemyndigheten torsdag ettermiddag.

Sør-Afrikas høyesterett kjente den kjente friidrettsstjernen skyldig i forsettlig drap på Reeva Steenkamp i desember i fjor. Det var en skjerpelse av dommen han fikk ved forrige rettsbehandling, da Pistorius ble dømt til fem års fengsel for uaktsomt drap.

Les også: Oscar Pistorius kjent skyldig i forsettlig drap

Kan få 15 år

Paralympics-stjernen har vært løslatt mot kausjon i påvente av straffeutmålingen fra sørafrikansk høyesterett. Pistorius' advokater ville anke kjennelsen og argumenterte for at domstolen hadde handlet i strid med grunnloven. 29-åringen risikerer nå en minimumsstraff på 15 års fengsel.

Pistorius har forklart at han trodde kjæresten Steenkamp var en innbruddstyv da han skjøt henne gjennom badedøren i 2013. Straffutmålingen skjer i en høring 18. april.

Flere rettsrunder

29 år Pistorius har amputert begge beina og vunnet seks gullmedaljer i sprint i Paralympics. Han fikk kallenavnet Blade Runner på grunn av skinnene han bruker i stedet for sine amputerte bein. Han ble verdensberømt da han klarte å konkurrere på lik linje med verdensstjerner under London-OL i 2012.

Etter pågripelsen i 2013 ble han tiltalt for overlagt drap, og deretter dømt for uaktsomt drap etter en sju måneder lang rettssak. Påtalemyndigheten anket både kjennelsen og dommen i saken, og høyesteretts kjennelse kom altså i desember i fjor.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus