Makedonia åpnet grensen for 170 syrere og irakere

10.000 flyktninger og migranter står fast nord i Hellas, ved grensen til Makedonia. Mange er innlosjert i telt, mens andre må sove på bakken under åpen himmel.
10.000 flyktninger og migranter står fast nord i Hellas, ved grensen til Makedonia. Mange er innlosjert i telt, mens andre må sove på bakken under åpen himmel. Foto: Marko Djurica / Reuters

Makedonia har sluppet 170 syrere og irakere inn i landet, mens om lag 10.000 mennesker fortsatt står fast på gresk side av grensen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De 170 flyktningene slapp gjennom idet makedonske myndigheter åpnet grensen i to korte perioder, den ene rett etter midnatt, den andre onsdag morgen.

Makedonia har varslet at landet kun vil slippe gjennom antall flyktninger som nabolandet Serbia lenger nord er villig til å slippe inn. Slik vil de unngå at noen blir stående fast på den serbisk-makedonske grensen.

Innskjerpingen i landene på Balkan startet etter at Østerrike innførte begrensninger på hvor mange mennesker de slipper inn for to uker siden.

Les også:

Portugal vil ha flere flyktninger

Over 400 døde flyktninger i Middelhavet hittil i år

Flyktninger sover under åpen himmel i Sverige

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus