Sportsanker ble smugfilmet på hotell:

– Hele internett har sett meg naken

Etter at nakenvideoen gikk viralt har Erin Andrews slitt med depresjon og søvnløshet. Se sportsankeret forklare seg i retten her.

Erin Andrews brøt sammen da hun fortalte om den ubehagelige opplevelsen i retten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fox Sports-ankeret Erin Andrews (37) ble i 2008 smugfilmet på et hotell i Nashville. En mannlig forfølger lagde et kikhull i veggen og filmet Andrews mens hun skiftet klær på eget hotellrom.

Senere havnet nakenvideoen på nett og i løpet av 2009 gikk den viralt. Ifølge Dagbladet skal en ekspert ha fortalt i retten at videoen er sett av 17 millioner.

Les også: Nå blir stalking straffbart

Saksøker hotellet

Mannen sa seg skyldig for å ha forfulgt Andrews og filmet nakenvideoen, og ble dømt til 30 måneders fengsel i 2009. Han skal ha forklart at han planla og filmet videoen for å tjene penger.

Erin Andrews jobbet for ESPN da hendelsen skjedde og var i Nashville for å dekke en fotballkamp. Hun har tidligere lagt skylden på hotellet og anklaget dem for å ha fortalt mannen hvilket rom hun bodde på slik at han kunne bestille rommet ved siden av. Nå saksøker hun hotellet for 75 millioner amerikanske dollar.

Saken er i disse dager oppe i retten i Tennessee hvor Andrews fortalte om den ubehagelige opplevelsen mandag.

– Jeg oppdaget plutselig at jeg var naken på internett og skjønte ikke hvorfor. Jeg skrek så høyt at resepsjonen ringte meg for å høre om alt gikk bra, hulket hun i rettssalen, og fortsatte:

– Jeg er så sint, dette kunne ha blitt stoppet.

Sportsankeret mener hendelsen ikke hadde skjedd om hotellet hadde advart henne om at en mann spesifikt ba om et rom ved siden av henne.

Se også: «Kunne like gjerne kledd meg naken for hele landet»

Nytter ikke å fjerne videoen

37 år gamle Andrews har de siste årene blitt ett av USAs mest kjente TV-fjes. I tillegg til jobben som anker i Fox Sports har hun også vært å se på i amerikanske versjonen av «Skal vi danse?» («Dancing with the stars»).

Hun fortalte i retten at hun alltid har vært sportsinteressert og at hun har kjempet hardt for å overvinne fordommene om at hun ble ansatt i sportsnyhetene på grunn av utseendet.

Selv forteller Andrews at hun hører om videoen på daglig basis fra fans og ute på de sportsbegivenhetene hun dekker. Advokater skal ha prøvd å fjerne nakenvideoen da den først gikk viralt, men uten hell.

– Den vil forfølge meg til den dagen jeg dør. Det er så flaut, sier Andrews.

Les også: Daglig leder sendte nakenbilder til ansatte

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus