Google-bil krasjet med buss

Artikkelen fortsetter under annonsen

En selvkjørende Google-bil krasjet for to uker siden med en buss på en offentlig vei. Det skal være først gang en av selskapets biler forårsaker et trafikkuhell.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ingen personer kom til skade i kollisjonen, som skjedde i byen Mountain View i California 14. februar. Bussen hadde en hastighet på 25 kilometer i timen, mens Googles selvkjørende bil bare holdt 3 kilometer i timen da den kjørte inn i siden på bussen.

Teknologiselskapet sier bilen holdt på å kjøre rundt noen sandsekker som lå i gaten. I henhold til loven må det være en person i bilen som kan ta kontroll, men det skjedde ikke i dette tilfellet. Personen som satt i bilen, sier han trodde bussen ville vike.

Les også: Googles internett-ballong krasjet under test

Dersom det skulle vise seg at den selvkjørende bilen var skyld i sammenstøtet, vil det være første gang en av Googles selvkjørende SUV-er forårsaker et trafikkuhell.

Google tester rundt 25 ombygde Lexus-er i området rundt selskapets hovedkvarter. Bilene har vært innblandet i et titall uhell, som stort sett har skjedd når bilene har blitt påkjørt bakfra. Ingen har blitt alvorlig skadd i hendelsene.

Les også: Vet du hva som skjer hvis du ber Google «do a barrel roll»?