Fukushima-tiltale mot tre atomkraftsjefer

<p>En TEPCO-ansatt i vernedrakt fotografert foran et av reaktorbyggene ved kraftverket Fukushima Daiichi. Foto: Toru Hanai (Reuters / NTB scanpix)</p>
En TEPCO-ansatt i vernedrakt fotografert foran et av reaktorbyggene ved kraftverket Fukushima Daiichi. Foto: Toru Hanai (Reuters / NTB scanpix)

Tre tidligere ledere i selskapet Tokyo Electric Power (TEPCO) er tiltalt for å ikke ha innført sikkerhetstiltak som kunne hindret atomkatastrofen i Fukushimai 2011.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I samsvar med japansk lov har påtalemyndigheten tatt ut tiltale mot de tre for ikke å ha forsterket atomkraftverket Fukushima Daiichi, til tross for at de var klar over faren for at en tsunami kunne utløse en atomulykke.

Les også: Fukushima etter katastrofen

De tre tiltalte vil etter alt å dømme bli de første fra TEPCO som stilles for retten i kjølvannet av ulykken i Fukushima. Tiltalen kommer etter at en justiskomité bestående av 11 personer i juli bestemte seg for at mennene skulle stilles for retten, til tross for at påtalemyndigheten tidligere hadde henlagt saken mot dem.

Titusener måtte forlate hjemmene sine etter at et jordskjelv og en påfølgende tsunami førte til en nedsmelting i atomkraftverket og store radioaktive utslipp.

Les også: Japan rystet av kraftig jordskjelv

Personvernpolicy