IS-angrep mot marked i Bagdad

En liten gutt ser på ødeleggelsene etter selvmordsangrepet i Bagdad søndag. To selvmordsbombere sprengte seg i luften på et marked i en sjiadominert bydel i den irakiske hovedstaden.
En liten gutt ser på ødeleggelsene etter selvmordsangrepet i Bagdad søndag. To selvmordsbombere sprengte seg i luften på et marked i en sjiadominert bydel i den irakiske hovedstaden. Foto: Wissm Al-okili / Reuters

Over 70 mennesker ble drept i et selvmordsangrep i Iraks hovedstad Bagdad søndag opplyser politiet. Ekstremistgruppa IS tar på seg skylden.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dobbeltangrepet skjedde på et travelt marked i den sjiadominerte bydelen Sadr-byen søndag. Markedet var fullt av folk da de to selvmordsaksjonistene detonerte sprengladningene med kort tids mellomrom søndag ettermiddag.

Over 100 mennesker ble såret i angrepet, opplyser sykehuskilder. Mange er kritisk såret, og politiet sier tallet på døde kan stige ytterligere.

Ekstremistgruppa IS har tatt på seg skylden for dobbeltangrepet. IS har også flere ganger tidligere tatt på seg ansvar for blodige angrep mot sjiamuslimske mål i Irak.

Personvernpolicy