Russland: Våpenhvilen i Syria fungerer stort sett

En gutt ser seg rundt i et ødelagt hjem i forstaden Douma utenfor Damaskus. Foto: Bassam Khabieh / Reuters / NTB scanpix
En gutt ser seg rundt i et ødelagt hjem i forstaden Douma utenfor Damaskus. Foto: Bassam Khabieh / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Russland har meldt om ni brudd på våpenhvilen i Syria i løpet av det siste døgnet. Men generelt ser den ut til å fungere, ifølge russerne.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sergej Kuralenko, lederen for det russiske koordineringssenteret i Syria, uttalte søndag at bruddene blant annet omfatter granatangrep i provinsen Latakia.

Ifølge nyhetsbyrået Interfax har senteret mottatt en liste over 69 væpnede opposisjonsgrupper som har sluttet seg til våpenhvileavtalen, som er utarbeidet av USA og Russland i fellesskap.

Listen inneholder både grupper som har meldt at de vil slutte seg til våpenhvilen via opposisjonsalliansen HNC og de som gitt beskjed direkte til USA.

Russerne selv skal ha mottatt beskjed fra 17 væpnede grupper som vil slutte seg til våpenhvilen, ifølge nyhetsbyrået Interfax. Alle omtales som «moderat opposisjon».

Senteret melder samtidig at det ble registrert seks tilfeller av granatangrep mot boligområder i Damaskus lørdag, alle skal ha kommet fra områder kontrollert av «moderat opposisjon».

Les også:

Tre opprørere drept i Syria

Over 90 drept i IS-angrep på kurdisk by i Syria

Personvernpolicy