Clinton håper på stor seier i South Carolina

Møteleder Thelma Sojouner introduserer Hillary Clinton under et folkemøte i Denmark i South Carolina fredag. Lørdag holder Demokratene nominasjonsvalg i delstaten og Clinton er storfavoritt til å vinne.
Møteleder Thelma Sojouner introduserer Hillary Clinton under et folkemøte i Denmark i South Carolina fredag. Lørdag holder Demokratene nominasjonsvalg i delstaten og Clinton er storfavoritt til å vinne. Foto: Jonathan Ernst / Reuters / NTB scanpix

Hillary Clinton ventes å vinne med solid margin over rivalen Bernie Sanders i lørdagens nominasjonsvalg for Demokratene i South Carolina.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På meningsmålingene har Clinton ledet med over 26 prosentpoeng over Sanders, mye takket være stor oppslutning blant South Carolinas afroamerikanske befolkning. I nominasjonsvalget for åtte år siden utgjorde de 55 prosent av velgerne.

Les også: Clinton vinner i Nevada

Dersom det går som målingene antyder, vil Clinton kunne få et solid forsprang på Sanders foran den viktige supertirsdagen 1. mars, der elleve delstater skal holde nominasjonsvalg.

Halvparten av disse er sørtater, der en stor andel av befolkningen er afroamerikanere. Clinton er ifølge mange meningsmålinger langt mer populær i denne befolkningsgruppen enn Sanders.

Valglokalene i South Carolina åpnet klokka 13 norsk tid og skal holde åpent i tolv timer.

Les også: Clinton og Sanders barket sammen om helsepolitikk

Clinton har allerede vunnet to av de tre nominasjonsvalgene som Demokratene har hatt, nemlig Iowa og Nevada.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus